Koiratori.com - Suomen vilkkain koirailmoitus-sivusto. Viralliset kasvattajat.
Luettelo eri koirarotujen kasvattajista löytyy tältä sivulta. Luettelo on koirarodun nimen mukaan aakkosjärjestyksessä.
Luettelossa näkyy kasvattajan antamat tiedot kuten kennelin nimi, koirarotu, paikkakunta tai osoite, info-osio ja kennelin Koiratorin tiedossa oleva historian pituus.
Kennelnimi on linkki, josta pääsee kasvattajan omille kotisivuille (jos sellainen on) tai kirjoittamaan sähköpostia kasvattajalle.
Rotu on linkki, josta pääsee näkemään kaikki Koiratorin saman koirarodun ilmoitukset. Katso kaikki kasvattajat tästä linkistä.
Kasvattaja - kirjaudu omalle sivullesi:


Odota hetki, sivu lataantuu ...


Pieni-kokoisten kasvattaja
sangrims
cockerspanieli-kasvattaja.
Pieni kotikenneli, pentuja harvoin.
Lue lisää
Jätti-kokoisten kasvattaja
Genedda
tanskandoggi-kasvattaja.
Genedda Great Danes Top quality, Top temperaments,Top Winnig
Lue lisää
-kokoisten kasvattaja
Anu Lehikoinen
kleinspitz-kasvattaja.
Little homekennel from Finland. Breeds kleinspitz, brasilianterrier, chinese crested, chihuahua
Lue lisää
Kääpiö-kokoisten kasvattaja
Tarjuman
brasilianterrieri-kasvattaja.

Lue lisää
Iso-kokoisten kasvattaja
essilän
kultainennoutaja-kasvattaja.
Pieni muotoista Chihuahua ja Kultaisennoutajan kasvatusta
Lue lisää

amerikankääpiöterrieri-kasvattaja.

Toy Fox Terrier Kennel


Yhteystiedot:

Sähköposti: info@toyfoxkennels.com
Puhelin: 09 2247 317 (ilt.)
Omat kotisivut: http://www.toyfoxkennels.com/
Osoite: Arolantie 48, 03400 vihti


Koirarotu: amerikankääpiöterrieri.

Olemme Euroopan johtava amerikankääpiöterrieri kenneli.
Olemme kasvattaneet menestyksekkäästi pieniä työkoiraterriereitä jo vuodesta 1992.
Olemme ETFTA ry.:n, NTFTA:n sekä SATHY ry.:n suosittelema kasvattaja.
Olemme SATHY ry.:n Laatukasvattaja.
Teemme johdonmukaista jalostusta terveillä työkoirilla.

Pentutiedustelut, astutukset, rotuneuvonta - ota yhteyttä!


Tietoa amerikankääpiöterrieristä.

Suomessa erittäin harvinainen amerikankääpiöterrieri on uskollinen, ihmiseen kiintyvä, terveen jalostustaustan omaava pieni koira, joka tunnetaan myös nimellä Amertoy ja Toy Fox Terrier.
Amerikankääpiöterrieri, eli akt, on pieni ja korkeajalkainen sekä luonteeltaan erittäin valpas.
Väritykseltään sileäkarvainen AKT on useimmiten tri-color. Harvinaisempi väritys on white & tan (ruskeavalkoinen) ja erittäin harvinainen väritys on white & black (mustavalkoinen). Hallitseva väri on kuitenkin kaikissa värityksissä valkoinen.

Lyhyt- ja sileäkarvaisena AKT:n turkki on helppohoitoinen. Karvanlähtöä on lähinnä keväällä ja tällöinkin se pysyy kurissa harjaamalla koiraa ulkona esim. kaksi kertaa viikossa.

Amerikankääpiöterrieri sopii kotiin jonne halutaan pieni ja reipas koira. Lisäksi täytyy ottaa huomioon terrierin kipakka luonne - amerikankääpiöterrieri ei suinkaan ole mikään sohvaperuna. Amerikankääpiöterrieri on kooltaan pieni ja mieleltään suuri, joten se tarvitsee paljon virikkeitä ja johdonmukaisen kasvatuksen. Amerikankääpiöterrieri sopii niin perhekoiraksi, yksineläjälle kuin pariskunnillekin, nuorille sekä vanhemmille. Amerikankääpiöterrieri kulkee hyvin mukana eri kulkuneuvoissa sekä tietenkin tykkää olla mukana menossa. On hyvä jos perheessä on aikaa paneutua koiran kasvattamiseen erityisesti ensimmäisen ikävuoden aikana, jotta mahdollisia johtajuusongelmia ei pääse esiintymään aikuisella iällä.

Amerikankääpiöterrierillä on kaikki terrierin toivotut ominaisuudet pienessä pakkauksessa. Amerikankääpiöterrieri on luonteeltaan leikkisä ja vilkas seuralainen. Hyvää luonnetta kuvastaa se, että AKT:t ovat nykyisin palvelleet myöskin vammaisten apulaisina, esimerkiksi kuurojen "korvina". Koira oppii noutamaan pudonneita esineitä, kuten kyniä, tai hakemaan kengät, tai haukkumaan herättääkseen huomiota ja hankkiakseen apua. Pyörätuoliin sidotulle omistajalle koira merkitsee lisääntynyttä itsenäisyyttä, vaatien vain vähän koiran turkinhoitoa tai pakollista ulkoilua, silla amerikankääpiöterrieri hankkii itselleen liikuntaa myös sisäoloissa. Tällaisessa toiminnassa tulee ilmi AKT rodun luotettavuus.

Amerikankääpiöterrieri on erittäin fiksu koira ja se vaatii älyllisiä virikkeitä. AKT rakastaa haasteita, uusia tehtäviä ja näistä seuraavaa omistajan hyväksyntää. Vaikka amerikankääpiöterrieri ei pääsisi toteuttamaan sille ominaista tuholaisten torjuntaa ja metsästämistä, niin tämä ei vaikuta koiraan häiritsevällä tavalla, jos muuta sopivaa virikettä on koiralle tarpeeksi tarjolla. Amerikankääpiöterrieri - kuten monet muutkin koirarodut - tarvitsee virikkeitä jatkuvasti. Jos koira ei näitä saa, hankkii amerikankääpiöterrieri virikkeensä itse, esimerkiksi tuhoamalla kodin irtaimistoa.

Amerikankääpiöterrieri ei ole räkyttäjä, päinvastoin kuin moni muu pieni koirarotu. Ehkä tämä johtuu hyvästä itsetunnosta, eikä amerikankääpiöterrierin näin tarvitse kompensoida omaa pientä kokoaan suurella äänellä. Amerikankääpiöterrieri vahtii kotia parin haukun voimin, jos ollenkaan. On aivan normaalia että vieraiden tullessa kotiin, tulee amerikankääpiöterrieri ovelle vastaan häntä heiluen, ilman merkkiäkään haukkumisesta. Tietenkin yksilöissä on eroja, osa amerikääpiöterriereistä ei hauku juuri ollenkaan ja osa enemmän. Yleisesti ottaen amerikankääpiöterrieri on avoin ja iloinen uusia ihmisiä tavatessaan, eikä lainkaan epäluuloinen uusia ihmisiä tai uusia tilanteita kohtaan - tottakai tässäkin suurta roolia näyttelee pennun kasvattaminen ja sosiaalistaminen. Yleisesti ottaen amerikankääpiöterrieri ei siis koe tarvetta haukkua saati räkyttää.

Amerikankääpiöterrieri on itsenäinen työkoira jonka alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut pitää koti ja pihapiiri puhtaana tuholaisista, kuten hiiret ja rotat. Amerikankääpiöterrieri ei ole ajava koira, eikä luolakoira, mikä erottaa sen monesta muusta pienestä terrieristä. Tämä itsenäisyys tuholaisten torjunnassa näkyy myös siinä että amerikankääpiöterrieri ei tuo saalista ihmiselle kuten monet muut rodut vaan amerikankääpiöterrieri saalistaa itselleen. Omistajan kannattaa varautua siihen että työkoiralla vaistot ovat erittäin pinnassa ja kodin tai mökin pihapiiristä häviää hiirien, myyrien ja rottien lisäksi myös pikkulinnut, linnunpoikaset sekä oravat. Keväisin kannattaa myös varautua kyynpuremiin, sillä käärmehän on toki pihapiiristä hävitettävä vihulainen, kokee amerikankääpiöterrieri. Amerikankääpiöterrieri kuitenkin nauttii sylissä ja sohvalla makoilusta ja osaa rauhoittua illan tullen omistajansa seurassa. Amerikankääpiöterrieri ei hypi seinille eikä vaadi valvontaa ja peräänkatsojaa jos on päiviä jolloin ei ole mahdollisuuksia tarjota koiralle menoa ja vilskettä tai aktiviteetteja.

Tämä amerikankääpiöterrierin tarve pitää koti ja pihapiiri puhtaana tuholaisista näkyy hyvin selvänä tämän päivän työkoirissamme. Samasta syystä amerikankääpiöterrieri ei ole herkkä karkailemaan, sillä koiralle on tärkeämpi pitää huolta kodista kuin lähteä kylille kuljeksimaan.

Amerikankääpiöterrierin saa koulutettua niin ettei se lähde kaiken liikkuvan perään. Pienestä asti vapaana olemaan tottunut koira tottelee omistajaansa. Amerikankääpiöterrieri on terrieri ja tarvitsee johdonmukaisen ja jämäkän koulutuksen. Amerikankääpiöterrieri kokeilee rajojaan ja pomottaa isäntäväkeä, jos sille antaa mahdollisuuden tähän.

Amerikankääpiöterrieri-pentueeseen syntyy useimmiten kolme pentua. Ei ole kuitenkaan harvinaista, että pentueeseen syntyy vain yksi pentu tai jopa kuusi pentua. Useimmiten pentuja on kuitenkin 2-4.

Amerikankääpiöterrieri on Yhdysvalloissa laajalti tunnettu sitä rekisteröivät useat rotuyhdistykset. Amerikan maaseudulla monet ihmiset muistavat näitä koiria olleen aina maatiloilla ja tämä rotu on olennainen osa sikäläistä perinnettä. Amerikankääpiöterrieri viihtyy hyvin kaupungistuneessa yhteiskunnassa, vaikka sen alkuperäiset metsästysvaistot ovat useimmiten yhä tallella. Amerikankääpiöterrieri on pienestä koostaan huolimatta hyvä seurakoira lenkille ja toimii tarvittaessa myös vahtina - äänen perusteella on vaikea arvata, että vahtina on pieni koira. Amerikankääpiöterrierin haukku ei ole kimakka, eikä se tavallisesti hauku turhaan.

Lenkkikaverina AKT on väsymätön ja yllättävän säänkestävä tarvitsematta yleensä talvella takkia. Amerikankääpiöterrierin kanssa voi harrastaa myös taakanvetoa, voimavetoa, tuholaistorjuntaa, olla mukana terapiakoiratoiminnassa, harrastaa jäljestystä, rauniokoiratoimintaa ja TOKOa, eli tottelevaisuuskoulutusta. AKT:n voi kouluttaa myös rauniokoiraksi, etsimään sortuneisiin rakennuksiin hautautuneita ihmisiä.

Amerikankääpiöterrieri on aktiivinen ja vilkas ja mielellään mukana menossa. Tästä huolimatta kyse ei ole elohopea-koirasta, vaan amerikankääpiöterrieri osaa ottaa myös rennosti ja nauttii sylissä makoilusta. Koko ikänsä hemmoteltua lemmikkikoiran elämää viettänyt amerikankääpiöterrieri voi silti tilaisuuden tullen osoittautua aivan loistavaksi myyränmetsästäjäksi!

Sopivia virikkeitä amerikankääpiöterrierille ovat fyysisesti sekä henkisesti vaativat tehtävät ja työt. Amerikankääpiöterrieri on fiksu, aktiivinen, eloisa koira, joka mielellään puuhaa koirien pulmapelien ja aktivointipallojen kimpussa. Taakanveto, tuholaistorjunta, nopeusjuoksu, voimaveto ja korkeushyppy sekä agility, toko ja tottis ovat amerikankääpiöterrierille mieluisaa puuhaa.

Amerikankääpiöterrieri on pienen kokonsa ja nokkeluutensa ansiosta pärjännyt erinomaisesti myös avustajakoirana. Tähän vaativaan työhön on Suomessa koulutettu jo viisi avustajakoiraa, jotka toimivat liikuntarajoitteisten omistajiensa avustajakoirina päivittäin.

Amerikankääpiöterrieri on menestynyt myös agility-radoilla paremmin kuin hyvin. Mainetta ja kunniaa on niitetty niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin ja Suomessa agility-radoilla tämä vilkas pieni terrieri alkaa olla jo tuttu näky.

Klikkaa tästä, jos haluat lukea lisää tietoa amerikankääpiöterrierin harrastustoiminnasta!


Haluatko oman kasvattajatunnuksen? Klikkaa tästä.

Muuta tietoja kirjautumalla sisään:
Aktivointitunnuksesi
Oletko unohtanut aktivointitunnuksesi? Klikkaa tästä.