Koiratori.com - Suomen vilkkain koirailmoitus-sivusto. Viralliset kasvattajat.
Luettelo eri koirarotujen kasvattajista löytyy tältä sivulta. Luettelo on koirarodun nimen mukaan aakkosjärjestyksessä.
Luettelossa näkyy kasvattajan antamat tiedot kuten kennelin nimi, koirarotu, paikkakunta tai osoite, info-osio ja kennelin Koiratorin tiedossa oleva historian pituus.
Kennelnimi on linkki, josta pääsee kasvattajan omille kotisivuille (jos sellainen on) tai kirjoittamaan sähköpostia kasvattajalle.
Rotu on linkki, josta pääsee näkemään kaikki Koiratorin saman koirarodun ilmoitukset. Katso kaikki kasvattajat tästä linkistä.
Kasvattaja - kirjaudu omalle sivullesi:


Odota hetki, sivu lataantuu ...


TOPIKAN
partacollie-kasvattaja.

Lue lisää
Keskikoko-kokoisten kasvattaja
Panhead
bassethound-kasvattaja.
Basset houndin pienimuotoista kasvatusta kotioloissa.
Lue lisää
Kääpiö-kokoisten kasvattaja
Sevola
chihuahua-kasvattaja.

Lue lisää
Kääpiö-kokoisten kasvattaja
Jemeritan
mittelspitz-kasvattaja.
Mittelspitz ja japaninpystykorvan pienimuotoista kasvatusta kotikennelissä Salon Teijolla. Koirat ja pennut kasvavat perheen keskellä tottuen elämän ääniin ja toisiin eläimiin.
Lue lisää
Pieni-kokoisten kasvattaja
Devaney`s
beagle-kasvattaja.
Pieni kotikennel Pohjois-karjalassa
Lue lisää

brasilianterrieri-kasvattaja.

Linnanportin


Yhteystiedot:

Sähköposti: pipsapekkarinen@gmail.com
Puhelin: 0505122143
Omat kotisivut: http://www.linnanportin.fi
Osoite: Helsinki


Koirarotu: brasilianterrieri.

Kasvatamme pienimuotoisesti Brasilianterrie/Collie sk./whippet
katso tulevat pentueet kotisivuiltamme.
Etsimme myös monille pennuille sijoituskoteja. Jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Nykyinen käyttötarkoitus

Brasilianterrieri on edelleen, kuten se on aina ollut, ihmisen seuralainen. Kotimaassaan brasilianterrierit ovat usein lemmikkejä, mutta niitä arvostetaan myös metsästys- ja vahtikoirina (ei pureva vaan hälyttävä). Niitä käytetään mm. vyötiäisten, viiriäisten ja marsujen metsästykseen, jossa se toimii riistaa ylösajavana. Ne ovat myös taitavia rotanmetsästäjiä ja paimenia. Suomessa brasilianterrieriä käytetään lähinnä seura-, harrastus- ja näyttelykoirana.

Luonne ja käyttöominaisuudet

Rodun rekisteröinnistä saakka pienen koon, miellyttävän ulkomuodon ja aktiivisen luonteen omaava brasilianterrieri on saavuttanut suosiota Suomessa niin monipuolisena harrastuskoirana kuin näyttely- ja lemmikkikoiranakin. Luontaisen uteliaisuutensa sekä energisyytensä vuoksi brasilianterrieri vaatii omistajaltaan aktiivisuutta, jotta koira saa kunnollisen peruskasvatuksen ja riittävästi sosiaalistamista sekä liikuntaa. Tällöin siitä tulee yhteiskuntakelpoinen ja miellyttävä seuralainen. Koirat ovat poikkeuksellisen oppivaisia ja ketteriä. Sopivat erinomaisesti agilityyn (Brasilian MM-joukkue) ja esim. sirkuskoiraksi (mm. Moskovan suuri sirkus käyttää niitä ). Myös tottelevaisuuskoe sopii brasilianterrierille. Rotu sopii myös raunioille. Palveluskoirakokeisiin koira ei tosin voi osallistua, koska rodulla ei ole PK-oikeuksia.
Kotimaassaan Brasiliassa rotua ei kouluteta, vaan se toimii luonnostaan omalla reviirillään.

Ei pidä unohtaa, että brasilianterrieri on työterrieri, jolla on valmiudet erilaisiin työ- ja harrastusmuotoihin. Koira nauttii saadessaan oppia uusia asioita mutta tulee ottaa huomioon että se on poisvetäytyvä vieraita ihmisiä kohtaan ja toimii näiden sisäsyntyisten vaistojensa mukaisesti, jonka johdosta koira vaatii selkeän johtajan. Se ei onnistu tiukan auktoriteetin varassa, vaan vaatii kouluttajalta tasavertaista toveruutta koiraan.

Brasilianterrierin hallitseminen edellyttää kuitenkin määrätietoisuutta ja jämäkkyyttä. Pienen ulkomuodon takana toimii herkkäaistinen ja kekseliäs koira, joka helposti tunnistaa heikompansa ja saattaa pyrkiä omassa laumassaan vallanpitäjäksi.

Brasilianterrierin rotumääritelmän mukaan rodun tulee ollaväsymätön, tarkkaavainen, toimelias ja innokas; ystävällinen ja hyväntahtoinen tuttuja kohtaan. Koira on eloisa ja vilkas. Tämä helppohoitoinen ja sitkeä koira omaa myös taistelutahdon. Kodin ja kotipiirin väsymätön vartija pysäyttää suurenkin tunkeilijan pelkäämättä. Kovalla haukunnallaan se pyrkii pysäyttämään uhan – tai saa tämän ainakin hämmennyksiin.

Arkoja ja / tai aggressiivisia koiria ei tule käyttää jalostukseen. Näitä asioita arvosteltaessa huomioon tulee ottaa kuitenkin koiran kehitysvaiheet. Brasilianterrierin käytökseen vaikuttaa erittäin suuresti sen saama kasvatus. Ns. vapaata kasvatusta harrastettaessa ei lopputulos ole brasilianterrierin eikä omistajan kannalta hyvä, vaan tämän rotuinen koira tarvitsee selkeän kasvatuksen, jossa ihminen määrätietoisesti opastaa koiraa aivan luovutusikäisestä pennusta alkaen. Jalostustyössä tulee kiinnittää huomiota luonteeseen. Liian pehmeitä, teräviä ja heikon hermorakenteen omaavia yksilöitä ei tulisi käyttää jalostukseen, vaan koirien tulee olla tasapainoisia, hyvän hermorakenteen omaavia, helposti käsiteltäviä ilman liiallista kovuutta tai pehmeyttä.

Vaikka koiralla olisi taipumusta paimentamiseen ja/tai vahtimiseen nämä luonteenpiirteet eivät kuitenkaan saa olla liian dominoivia. Rodulle tavanomaisesta pidättyväisyydestä ei olekaan pitkä askel arkuutena ilmenevään liialliseen pidättyväisyyteen.Haluatko oman kasvattajatunnuksen? Klikkaa tästä.

Muuta tietoja kirjautumalla sisään:
Aktivointitunnuksesi
Oletko unohtanut aktivointitunnuksesi? Klikkaa tästä.